7 fall när HiGear hjälper

Skälen och situationerna du kan hamna i då du behöver HiGears stöd varierar. Här är några typiska fall där vi kan hjälpa och ge snabb effekt.

Välbekanta situationer du kan hamna i

 ”Vår omställning går för långsamt!”

q

Vi vet vad vi ska göra men vi klarar inte tidsramarna. Allt tar för lång tid, vad ska vi göra för att snabba på?

R

HiGear kan gå in och på några veckor ta fram en bild av var bromsklossarna finns och vad som krävs för att öka farten.

“Fungerar verkligen den strategi som styrelsen sagt ok till?”

q

De 47 bilderna övertygade styrelsen om hur vi ska hantera digitaliseringen. Allt är rätt i teorin, men just nu ser vi inte att det händer.

R

Vi på HiGear har gjort den här resan och kan provtrycka både strategin och implementeringen av den. En bild utifrån är vad som krävs för att få fram det verkliga läget, vad som fungerar och vad som inte gör det. Och efter det vad nästa steg ska vara.

”Jag har ingen att bolla med”

q

Det är ensamt att som ytterst ansvarig driva stora processer, klämd mellan de som bestämt vart vi ska och de som ska göra jobbet. Alla behöver någon att konkret diskutera med, helst någon som har gjort jobbet.

R

Vi på HiGear har varit där. Vi vet hur det känns och vad som behövs. Låt oss stötta. Nu.

“NN har gått in i väggen”

q

Nyckelpersoner är alltid svåra att ersätta. Speciellt när det är bråttom. Och viktiga projekt är alltid mer personberoende än man vill tro. Det kan bli extremt dyrt om fel person försvinner och man tappar fart.

R
HiGear har rätt kompetens att ta in, som en tillfällig interimslösning eller mer permanent på plats.

Prenumerera på HiGears tips

”Vi hinner inte med!”

q
Alla jobbat hårt, men det räcker inte. När det existerande ska bevaras och det nya ska skapas samtidigt som ekonomin är under press och resurserna begränsade. Då går ekvationen helt enkelt inte ihop. Jobbiga prioriteringar måste till.
R

HiGear hjälper dig konkret att analysera läget och ta fram nödvändig prioritering. Våra experter har varit där och kan stötta i de många gånger tuffa förändringar som krävs.

“Det går bra och vi har koll på läget. (Tror jag.)”

q

Stort grattis till framgångarna, bravo! Glöm bara inte att det gäller att vara ständigt paranoid. Som ansvarig är det viktigt att tidigt se förändringarna i omvärlden och ha både ”Plan B” och ”Plan C” redo.

R

Med avstamp i det som skett i andra branscher går det att se vad som kan komma att hända. Vi på HiGear har varit där och hjälper till att skapa en tydlig plan för hur det går att förbereda sig.

”Vi saknar 27 miljoner inför nästa år”

q
Verklighetens utmaningar kokar till sist ner i en krass ekonomisk verklighet. Att sitta med en budget som inte går ihop drabbar många.
R
HiGear har operativ erfarenhet av det här läget. Det gäller att vända på stenarna en gång till i dagens krassa ekonomiska läge, samtidigt som de strategiska prioriteringarna framåt sätts tydligt.
r

TA STEGET TILL SNABBARE HÅLLBAR FÖRÄNDRING

Se till att ditt förändringsarbete är snabbt, fokuserat och hållbart. Klicka och kontakta oss direkt!